Baskický večer


Ve středu 23.3. se naše Coworkingové prostory proměnily najeden z španělských barů plných dobrého vína, jídla, ale především skvělé nálady podpořené historkami Libora Smitala z Baskicka v jehož duchu se nesl celý večer.

Bílé víno Txakoli (Čakoli) podávané s bagetami máčenými v takzvané “máčence” vyšlehané z olivového oleje, žloutku, šťávy z limetky a česneku odstartovala zábavu.

Jako další měly naše chuťové buňky šanci ochutnat chuť “řeky Ocha” aneb červené víno Rioja.

Degustaci vína celý večer také doprovázela “degustace” baskických pokrmů. Jedním z dalších bylo Jamon serrano – oliva v šunkovém obalu nebo také španělská tortilla, která s tou typickou mexickou, jakou všichni známe nemá nic společného. Ta španělská je z brambor, vejce, cibule a pro dodání ještě lepší chuti třeba ještě olivy.

Kromě skvělého jídla a vína byla skvělá společnost zásobována také skvělými historkami napsanými samotným životem Libora Smitala.

A jako bonus jsme se také dozvěděli, kde a jak ochutnat stejné víno, na němž si pochutnával sám Hemingway. Libor totiž všem přítomným odhalil tajemství eshopu www.evinoteka.com, kde kromě Hemingwayova vína můžete nalézt spoustu dalších španělských vín.

 

Baskický večer
5 (100%) 1 vote

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *